Hollandse kippenvleugels met hete bliksem
Recipe Single Image
  • KipHoofdgroep
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de aardappels en de appels in gelijke stukken en vul hiermee de kookpan.
3. Voeg water met wat zout toe en kook alles in circa 20 minuten gaar.
4. Bestrooi de kippenvleugels rondom met de speculaaskruiden, peper en zout.
5. Of gebruik een stuk folie om de kip rondom goed te kruiden.
6. Verdeel de kip over de bakplaat en zet die middenin de warme oven.
7. Bak de kip in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
8. Roerbak de ui, het spek en de paprika's in een beetje olie in de hapjespan.
9. Giet vervolgens de aardappelen en de appels af en bewaar wat kookvocht.
10. Stamp dit fijn en voeg wat kookvocht toe, zodat je een mooie smeuige puree krijgt.
11. Maak de stamppot op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
12. Roer er het uimengsel doorheen.
13. Serveer de kippenvleugels met de hete bliksem.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: