Saté babi met pindasaus
Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Rijg het vlees aan de sateprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade erover en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Neem de sate uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Rooster het sesamzaad 2 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord.
2. Doe de sojasaus, ketjap, pindakaas en kokosmelk in een steelpan. Pers de knoflook erboven en verwarm op laag vuur. Roer tot een egale saus.
3. Steek ondertussen de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de sate in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de sate met de saus en bestrooi met het sesamzaad.

TIP: U kunt het vlees de avond van tevoren al marineren in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: