Zebra cake
Recipe Single Image
 • TaartHoofdgroep
 • Tijd
 • 0Stappen
Print Recept
 • Menugang : Overige

Ingrediënten

  250 ml zonnebloemolie + extra voor invetten
  250 gram fijne kristalsuiker
  Snufje zout
  100 ml halfvolle melk
  1/4 tl vanillee-extract
  4 (M) eieren op kamertemperatuur
  300 gram zelfrijzend bakmeel
  1 tl bakpoeder
  25 gram cacao
  Rasp van 1/2-1 biologische sinaasappel
  2 spuitzakken

Bereidingswijze

1. Verwarm je oven voor op 160 (hetelucht) of 180 graden, vet een springvorm met een doorsnee van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Doe de olie, suiker, zout, melk, vanille-extract en de eieren in een grote kom en mix alles goed door elkaar met een houten lepel. Giet de helft van het beslag in een andere kom.
3. Maak eerst het vanillebeslag door 175 gram zelfrijzend bakmeel en een 1/2 tl bakpoeder boven één helft van het beslag dat je net gemaakt hebt te zeven, meng dit door goed door elkaar. Zeef voor het chocoladebeslag de rest van het zelfrijzend bakmeel, 1/2 tl bakpoeder en de cacao boven de andere helft. Mix weer met een houten lepel en voeg de sinaasappelrasp toe.
4. Vul 2 spuitzakken, een met het vanillebeslag en de andere met het chocoladebeslag. Spuit een beetje van het vanillemengsel in het midden van de bodem van de springvorm, spuit vervolgens in het midden van deze klodder vanille een beetje van het chocolademengsel. Blijf dit (om en om) doen totdat de spuitzakken leeg zijn.
5. Bak de cake in 35-45 minuten gaar. Check het midden van de cake met een houten prikker; als die er schoon uitkomt is de cake klaar. Haal de cake uit de oven en laat nog 5-10 minuten in de vorm. Maak de rand van de springvorm dan voorzichtig los en laat de cake afkoelen.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: