Maltesers taart
Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en beboter de springvorm.
2. Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
3. Mix in een andere kom de eierdooiers en de suiker tot het licht en luchtig is.
4. Voeg daarna de boter toe. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder en voeg deze toe aan het mengsel.
5. Zodra het deeg wat dikker is, voeg dan de rum en melk toe.
6. Spatel de eiwitten voorzichtig toe aan het deeg.
7. Schep het deeg in springvorm en bak de taart voor ongeveer 30-40 minuten.
8. Als de taart aan de bovenkant te snel donker wordt, bedek deze dan voor de laatste 15 minuten af met bakpapier.
9. Laat de taart afkoelen en snijd de taart in drie lagen. Leg de lagen voor 10 a 15 minuten in de koelkast.
10. Kook de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het afkoelen.
11. Mix de zachte boter,de gezeefde poedersuiker, de afgekoelde custard en het kaneelpoeder door elkaar om de creme au beurre te maken.
12. Verdeel een deel van de creme tussen de taartlagen en bestrijk de rest van de creme in een dunne laag op de buitenkant van de taart.
13. Plaats de taart in de koelkast zodat het de creme wat harder kan worden.
14. Druk daarna de Maltezers zacht in de creme op de taart.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (3 stemmen)

Door: