Aardbeien-yoghurt ijsjes
Recipe Single Image
  • IJsHoofdgroep
  • Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Maak de aardbeien schoon. Snij er eentje in plakjes als je een zoku gebruikt. Pureer de rest van de aardbeien. Neem twee schaaltjes waarin je de gepureerde aardbeien verdeelt, een derde in het ene schaaltje, twee derde in het andere. Vul deze schaaltjes aan met yoghurt, het schaaltje met een derde van de aardbeien krijgt nog twee van deze delen yoghurt en in het andere schaaltje doe je nog een derde deel yoghurt. Nu heb je aardbeien yoghurt in twee verschillende 'sterktes'. Giet de aardbeien yoghurt in kannetjes en vul een derde kannetje met gewone yoghurt.
2. Nu kun je de verschillende laagjes in de ijsmaker gieten. Als je geen zoku hebt zou ik de vormpjes tussendoor even in de vriezer zetten. Dan krijg je rechte lijnen. In de zoku is het lastig om met yoghurt hele rechte lijnen te krijgen. Dit komt omdat het wat dikker is en het al zo snel bevriest. Daar kun je natuurlijk ook gebruik van maken door leuke speelse schuine lijnen te creëren.
3. In het geval van de zoku hoef je maar even te wachten. Geen zoku? Zet je vormpjes dan in de vriezer. na ongeveer 4 uur zijn ze klaar.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (4 stemmen)

Door: