Cheescake met chocolade en karamel
Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingredi├źnten


  • * Chocolade swirl:

  • * Karamelsaus:

  • * Bodem:

Bereidingswijze

1. Maal de koekjes fijn en meng deze goed met de gesmolten boter. Leg eventueel wat bakpapier op de bodem van de taartvorm (is niet noodzakelijk omdat hij niet in de oven gaat maar wel handig met opscheppen). Druk de koekjes goed aan op de bodem en zet de vorm zolang in de koelkast. Halveer het vanillestokje en schraap de vanillezaadjes er uit. Meng deze met de basterdsuiker en mix daarna samen met de roomkaas tot een romige massa. Mix in een andere kom de slagroom, citroensap en creme fraiche stijf. Schep de 2 massa's luchtig met een spatel door elkaar.
2. Smelt de chocolade samen met 50 ml slagroom au bain marie totdat er een gladde saus is ontstaan. Laat deze niet te warm worden. Voor de karamelsaus; verwarm de suiker samen met het water in een pan op middelgroot vuur, maar roer niet. Er ontstaan allemaal bellen die langzaam lichtbruin verkleuren. Als het de juiste kleur heeft zet je het vuur uit en roer je langzaam de slagroom er door. Zet de saus nog even terug op een klein vuurtje zodat de saus wat kan indikken.
3. Verdeel dan 1/3 van het het cheesecakemengsel over de bodem van de vorm en druppel wat chocolade en karamel er over (de sauzen moeten niet te heet zijn). Herhaal dit nog twee keer. Bij de bovenste laag maak je met een mesje of achterkant van een lepeltje groeven in de oppervlakte zodat de chocolade en karamel een beetje in de cheesecake terecht komen. Zet de cheesecake minimaal 5 uur in de koelkast. Bij mij was de taart pas goed stijf nadat hij een nacht in de koelkast had gestaan. Als je de cheesecake wilt serveren kunt je het beste met een mesje even langs de zijkant van de taartvorm gaan zodat hij niet blijft plakken.Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)

Door: