Kruimelvlaai
Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten


  • Voor de roomvulling:

  • Voor de kruimels:

Bereidingswijze

1. Maak van een scheutje melk en de maizena en custard een papje. Breng de rest van de melk aan de kook met de zakjes vanillesuiker. Wanneer de melk kookt haal je het van het vuur om het papje eraan toe te voegen. Laat de pudding daarna nog even doorkoken en stort de pudding in een koude schaal. Leg hierover een stukje huishoudfolie, als een velletje over de pudding om velvorming te voorkomen.
2. Wanneer de pudding voldoende afgekoeld is, meng je de suiker, bloem en koude boter in een kom om de kruimels te maken. Wrijf met je vingers de boter door het suiker en bloemmengsel tot alles met elkaar gemengd is en je kruimels ziet.
3. Leg vervolgens het croissantdeeg los op het aanrecht. Het ligt aan de vorm die je gebruikt, maar je zal ongeveer 5 driehoekjes nodig hebben. Leg het deeg als een puzzel aan elkaar en knijp de 'scheurlijntjes' aan elkaar vast. Wat helpt bij het verwijderen van de vorm is een bakpapiertje aan de onderkant, voor je het croissantdeeg in de vorm legt.Vul de vorm met de pudding en strooi hier de kruimels overheen.
4. Bak de vlaai op 190 graden voor ongeveer 25 minuten. Laat hem afkoelen en plaats de vlaai dan nog even in de koelkast. De vulling wordt dan wat steviger en zal niet zomaar uit je vlaai lopen bij het aansnijden.
Strooi voor het serveren nog wat poedersuiker over de vlaai, zodat je de kruimels goed laat zien.Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)

Door: