Malteser cupcakes recept
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten


  • Voor de topping

Bereidingswijze

Voorbereiden:
1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden is geplaatst. Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is. Dit betekend dat je boeder tijdig uit de koelkast haalt, en zodat de boter zacht is. Doe de boter in een kom, en voeg suiker toe. Voeg de suiker niet in een keer toe, maar doe dat rustig aan. Dus beetje bij beetje. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter. En wordt het beslag luchtiger.
2. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op, haal ze ook van te voren even uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
3. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
4. Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 tot 2 minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag.Open de oven en zet het cupcake bakblik in het midden van de oven op het rooster. Mocht je een magnetron gebruiken met ovenfunctie waarvan de plaat rond draait is dit geen enkel probleem. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. Open de ovendeur tussentijds niet, anders zakken de cupcakes misschien in. Na 20 minuten open je de ovendeur en prik je met een houten prikker in een cupcake om te controleren of de cupcakes gaar zijn. Wanneer er geen nat beslag aan de houten prikker blijft kleven kunnen de cupcakes uit de oven gehaald worden. Kleeft er nog wel nat beslag aan de houten prikker, dan laat je de cupcakes nog 5 minuten in de oven bakken. Controleer na 5 minuten weer of de cupcakes gaar zijn en haal ze uit de oven als dat zo is. Let op: iedere oven is anders, hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de door ons aangegeven baktijden. Eenmaal uit de oven laat je de cupcakes goed afkoelen op een koel rooster. Zijn je cupcakes onverhoopt toch iets boller geworden dan gewenst, leg dan meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op het cupcake bakblik. Na ongeveer 1 minuut haal je het plankje er weer van af, je cupcakes zijn nu mooi plat. Als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld haal je de cupcakes voorzichtig uit het cupcake bakblik. De papieren bakvormpjes kunnen om de cupcakes blijven zitten

Topping
1. Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuige massa.
2. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie creme. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg water en de vanille extract toe en mix nog eens goed door met de mixer.
3. Als laatste meng je de verkruimelde Maltesers door de creme heen.
4. De topping kun je aanbrengen met een spuitzak of mes. De topping kan je zelf naar wens een kleurtje geven met eetbare kleurstof.
5. Naderhand als de toping op de cupcakes zitten kan je er nog de grote grove stukken Maltesers erop doen, als decoratie.Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)

Door:

Reacties

  • Tiessy
    (15-12-2011)

    heerlijk, als of er een engeltje over je tong ........