Aardbei-kiwitaart
Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 14Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. (In magnetron) boter smelten.
2. In keukenmachine biscuits fijnmalen.
3. Boter en jam erdoor mengen.
4. In taartvorm kruimeldeeg over bodem en wanden verdelen en goed aandrukken.
5. In kom eierdooiers, suiker en vanillesuiker met handmixer in ca. 5 minuten dik en romig mixen.
6. Bloem zeven en door eimengsel spatelen.
7. In pan melk en slagroom aan de kook brengen en al kloppende in kleine scheutjes door eimengsel kloppen.
8. Mengsel terug in pan schenken en al roerende op zacht vuur laten binden tot dikke vla.
9. Pan in bak met koud water zetten en vanilleroom laten afkoelen, regelmatig roeren.
10. Aardbeien schoonmaken en halveren.
11. Kiwi's schillen en in plakken snijden.
12. Afgekoelde vanilleroom over taartbodem verdelen.
13. Op ene helft van taart aardbeien, op andere helft plakjes kiwi leggen.
14. Taart in koelkast in 1/2 uur laten opstijven.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (3 stemmen)

Door: