Blue velvet cupcakes
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

    Cupcakes:

  • Frosting:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje. Mix de olie, karnemelk, eieren, azijn, vanille en suiker met een handmixer op een gemiddelde snelheid tot alles goed vermengd is. Zeef de bloem, baksoda, zout en cacaopoeder bij het karnemelk-mengsel en mix de massa op de laagste stand, zorg dat alle ingredienten goed met elkaar vermengd worden.
2. Voeg de kleurstoffen geleidelijk toe, totdat je de juiste tint blauw te pakken hebt. De kleur van het beslag moet blauw paarsig zijn. Mix het beslag nog 3 minuten en schraap met een spatel langs de bodem en de randen van de mengkom. Vul de cupcakevormpjes voor twee-derde met beslag en bak de cupcakes 25 minuten in de oven. Verwijder de cupcakes uit het blik en laat ze afkoelen op een rooster.
3. Mix de roomkaas en de boter in een mengkom met behulp van een handmixer op een gemiddelde snelheid tot een lichte en luchtige massa. Voeg de citroenschil en de melk toe en mix de citroenschil gelijkmatig door de botermassa. Voeg daarna schepje voor schepje de poedersuiker toe aan de botermengsel. Wellicht heb je niet alle poedersuiker nodig, de frosting is klaar zodra het een mooie gladde en stevige massa is geworden
4. Spuit de frosting met behulp van een spuitzak en spuitmondje op de cupcake.Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: