Brownies en blondies
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Maak de blondies. Smelt 150 g boter in een steelpan op laag vuur. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.
2. Halveer ondertussen 1 vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met 3 eieren en de witte basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Schenk al mixend de gesmolten boter in een dun straaltje erbij.
3. Spatel een mespunt zout, 50 g zelfrijzend bakmeel, de roomkaas en witte chocolade erdoor. Voeg de macadamia's toe en schenk het beslag in de bakvorm. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Laat de oven aan staan. Haal de blondies uit de bakvorm. Bekleed de vorm opnieuw met bakpapier.
4. Maak tijdens de baktijd van de blondies het browniesbeslag. Smelt de rest van de boter in de steelpan. Neem van het vuur en roer de pure chocolade erdoor zodat deze kan smelten.
5. Halveer ondertussen het andere vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe met de rest van de eieren en de donkere basterdsuiker in een kom en klop 5 min. met een mixer. Roer de gesmolten chocolade even door en schenk deze al mixend bij het eimengsel.
6. Spatel een mespunt zout en de rest van het bakmeel erdoor. Verdeel 2/3 van het beslag over de bakvorm. Verdeel met een theelepel de pindakaas erover. Schep de rest van het beslag erop en bak de brownies ca. 20 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen. Neem uit de vorm. Bestuif de brownies met cacaopoeder en de blondies met poedersuiker. Snijd elk in 16 vierkantjes en leg ze in een dambordpatroon op bijv. een dienblad.Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)

Door: