Aardbeientrifle met witte chocoladeroom
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie).
2. Doe de slagroom in een kom en klop met een mixer bijna stijf. Spatel de yoghurt en vervolgens de gesmolten chocolade erdoor.
3. Verdeel van de koekjes met de chocoladekant naar onderen over de bodem van de schaal en besprenkel met 1/3 van de wijn. Verdeel 1/3 van de chocoladeroom en vervolgens 1/3 van de aardbeien erover.
4. Maak zo nog 2 lagen met de rest van de koekjes, wijn, chocoladeroom en aardbeien. Dek de trifle af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Garneer de bovenkant van de trifle vlak voor het serveren met de munt.
TIP: In plaats van de fruityoghurt aardbei/vanille kunt u ook magere aardbeienyoghurt gebruiken.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (3 stemmen)

Door: