Bruidstaart
Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de springvormen met bakpapier. Doe 5 eieren met 150 g kristalsuiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom en hang in een pan kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water net niet raakt. Klop met een mixer in 10 min. tot een dikke, schuimige massa. Neem de kom van het vuur en spatel 120 g bloem, 25 g maizena en een mespunt zout erdoor. Schep het beslag in de grote springvorm en bak in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen op een rooster. Leg een rooster omgekeerd op de vorm, keer om zodat de cake eruit komt en laat in 1 uur en 30 min. afkoelen.
2. Bereid halverwege de baktijd van de cake het beslag van de 2e cake. Doe de rest van de eieren, kristalsuiker en vanillesuiker in een kom en hang in een pan kokend water. Klop met een mixer in 10 min. tot een dikke, schuimige massa. Haal van het vuur en spatel de rest van de bloem, maizena en een mespunt zout erdoor. Schep in de kleine springvorm en bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. in de vorm afkoelen op een rooster. Leg een rooster omgekeerd op de vorm, keer om zodat de cake eruit komt en laat in 1 uur en 30 min. afkoelen.
3. Doe de boter in een kom en klop met een mixer 2 min. Voeg rustig de poedersuiker toe en mix op een lage stand tot de poedersuiker is opgenomen. Mix op de hoogste stand nog 5 min. tot een luchtige creme. Snijd de grote taart met een broodmes horizontaal doormidden. Leg de bovenste laag met de snijkant naar boven op een schaal en bestrijk met een flink deel van de botercreme. Smeer met de bolle kant van een lepel een laag aardbeienjam erop. Laat 1 cm van de rand vrij. Leg de andere laag van de taart erop. Bestrijk de taart rondom met een dun laagje botercreme.
4. Snijd de kleine taart met een broodmes horizontaal doormidden en bestrijk op dezelfde manier met botercr�¨me en aardbeienjam.
5. Bestuif uw werkblad met wat poedersuiker, zodat de rolfondant tijdens het uitrollen niet blijft plakken en gaat scheuren. Kneed de witte rol-fondant met uw handen, zodat die soepeler wordt. Voor de grote taart maakt u van 2/3 van de witte rolfondant een bal. Rol gelijkmatig uit tot een ronde lap van 38 cm. Verschuif de lap tijdens het uitrollen af en toe en draai een kwartslag. Bestuif de rolfondant en het werkblad eventueel met meer poedersuiker.
6. Leg de lap losjes op de grote taart. Strijk de bovenkant glad met uw handen. Duw de plooien eruit, zodat de rolfondant strak sluitend om de taart past. Dit doet u door met uw handen de rolfondant voorzichtig langs de rand met de klok mee naar beneden te duwen. Snijd de overlappende rolfondant eraf. Gebruik die voor de kleine taart.
7. Kneed de rest van de witte rolfondant en vorm een bal. Rol op dezelfde manier uit tot een ronde lap van 32 cm. Bedek de kleine taart met de rolfondant en duw de plooien eruit.
8. Haal de reepjes kitkat los. Steek ze verticaal in het midden van de grote taart, om die te verstevigen. Snijd eventueel uitstekende stukjes af met een mesje. Zet de kleine taart voorzichtig op de grote.
9. Rol de overgebleven rolfondant uit tot een lange smalle lap. Snijd met behulp van de liniaal 4 linten: 2 van 1 cm breed en 38 cm lang en 2 van 1 cm breed en 33 cm lang. Leg de lange linten om de onderste taart en de korte om de bovenste. Plak de uiteinden vast met een penseel en een beetje water.
10. Rol de roze en groene marsepein op een met poedersuiker bestoven werkblad uit tot een dunne lap. Steek er met de uitsteker bloemetjes in verschillende maten uit. U kunt ze ook stapelen, voor een extra mooi effect. Decoreer de harten van de bloemetjes met zilveren parels. Plak de bloemen met een penseel en een beetje water op de taart.Beoordeel het recept:

 (1 stem)

Door: