Koek met perziken en zure room
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de suiker, de vanillesuiker, de eieren en de boter (op kamertemperatuur) schuimig. Meng bloem, zetmeel, bakpoeder en een snuifje zout. Zeef de bloem over het eimengsel en meng tot een glad deeg.
3. Vet een vierkant bakblik in met boter en bestrooi met bloem. Leg het deeg in het bakblik. Bak het 20 minuten voor in een op 180 graden voorverwarmde oven.
4. Snij de perziken in partjes en verdeel ze over de koek. Klop de eiwitten stijf en meng er al kloppend 60 g suiker door tot het helemaal stijf is en mooi glanst. Meng 60 g suiker met de zure room en spatel er de eiwitsneeuw door. Verdeel het roommengsel over de perziken.
5. Bedek het bakblik met aluminiumfolie. Bak de koek 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Laat de koek afkoelen en bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel in gelijke stukken en serveer.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: