Cookie dough cupcakes
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

    voor de cupcakes:
  • Cookie dough:
  • TIP: maak de avond van te voren alvast de cookie dough
    Frosting:

Bereidingswijze

Cupcakes:
Maak het basisrecept cupcakes met basterdsuiker. Voeg als laatste de vanille toe en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Maak eerst de cookie dough voordat je de cupcakes in de oven bakt.
cookie dough:
1. Doe de boter en de suiker in een kom en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel. Voeg de melk en vanille toe en mix glad. Voeg dan het meel beetje bij beetje toe en als laatste het zout. Roer nu de mini chocolate sprinkles door het deeg. Rol het deeg tot een langwerpige rol en snij in kleine stukjes. Doe de rolletjes deeg in een plastic ziplock zak en leg ze voor minstens 3 tot 4 uur in de vriezer.
2. Vul nu elk bakvormpjes tot 1/2 vol met cupcakebeslag en duw als laatste in elk bakvormpje een bevroren cookie dough rolletje in het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 15-20 minuten in de oven op 170 graden.

Frosting:
1. Maak gebruik van het basisrecept frosting. Verdeel de frosting in 2 delen en voeg aan 1 deel de cacaopoeder toe. Roer dit met een houten lepel door de frosting tot de frosting mooi licht bruin kleurt. Voeg naar wens meer cacaopoeder toe voor een donkerdere kleur/ rijkere chocoladesmaak.
2. Breng de 2 kleuren-frosting op de afgekoelde cupcakes aan met een duo color spuitzak met grote tip. Besprenkel de cupcakes met mini chocolate sprinkles voor de finishing touch!



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: