Groene lenteminestrone
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan, voeg de uisnippers toe en fruit ze 8-10 minuten op laag vuur, tot ze zacht zijn. Roer er tegen het eind de knoflook door.
2. Maak ondertussen de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes. Haal de boontjes af en snijd ook die in stukjes. Voeg de worteltjes en bouillon toe aan de uisnippers, breng aan de kook en laat de soep onafgedekt 5 minuten pruttelen.
3. Voeg de boontjes, asperges, broccoli, lente-uitjes, doperwten en cannellinibonen toe. Breng de soep weer aan de kook en laat hem onafgedekt 3-4 minuten pruttelen of tot de groenten beetgaar zijn.
4. Vermeng terwijl de soep pruttelt het basilicum en de munt met de olie, Parmezaanse kaas en een snufje grof zeezout.
5. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe en schep de soep in kommen. Garneer elke portie met een flinke lepel van het kruidenmengsel.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (0 stemmen)

Door: