Crème brûlée taartje
Recipe Single Image
  • TaartHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Mix de bloem, 75 gr suiker, boter en het halve ei tot een egale deeg bal. Dek de bal deeg af en zet hem zolang in de koelkast. Mix ondertussen de eigelen met de rest van de suiker (35 gr) en vanille extract in 5 minuten tot een romig licht mengsel. Voeg de creme fraiche toe en mix nog een minuutje mee. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een bebloemd werkblad. Vet de vormpjes in en bekleed ze met het deeg. Leg een stukje bakpapier op de vormpjes en vul ze met een steunvulling zoals gedroogde bonen, linzen of rijst. Zet de vormpjes 15 min in de oven.
3. Haal de steunvulling en het bakpapier weg en bak de bodem nog 5 min krokant. Laat ze een paar min afkoelen en vul ze tot de rand met het eigeel-mengsel. Bak de taartjes nog 10 min in de oven totdat de vulling gestold is. Laat ze afkoelen in de vormpjes. De vulling kan ietsjes inzakken. Bestrooi met wat rietsuiker en brand de suiker totdat hij begint te karameliseren. Je kunt ze ook een min of 2 onder de grill zetten.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)

Door: