Appel-kaneel cake
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Deze ingrediënten zijn genoeg voor een cakeblik van 30 cm lang. Met kaneelsuiker bedoel ik van die grove suikerkorrels. Bij AH verkopen ze dit in plastic potjes met een bruine schroefdeksel maar volgens mij is het ook bij andere supermarkten verkrijgbaar. Er staat helaas geen duidelijk merk op de verpakking (wel getekende kaneelstokjes).
2. Verwarm de oven voor op 175 graden
3. Mix op de hoogste stand de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout tot een romige creme. Voeg op middelmatige snelheid een voor een de eieren toe en meng alles tot een glad beslag. Mix vervolgens het beslag nog even 3 minuten op de hoogste stand. Voeg het meel beetje bij beetje toe tijdens het mixen, voeg ook de kaneelpoeder toe en meng dit tot een glad beslag. Naar smaak kun je eventueel nog wat extra kaneelpoeder toevoegen
4. Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze in een kom met wat bloem. De bloem zorgt ervoor dat de stukjes straks tijdens het bakken niet allemaal naar de bodem zakken. Meng met een spatel de stukjes appel door het beslag heen. Meng ook de grove kaneelsuiker door het beslag met een spatel, hou wel wat over voor de decoratie van de cake. Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm en strooi de achtergehouden kaneelsuiker over de cake
5. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin (maak je cupcakes? deze zijn na 20 minuten klaar)
6. Steek na het bakken in sateprikker in de cake, wanneer deze er schoon uitkomt is de cake gaar. Laat hem kort afkoelen in het blik voordat je hem op een rooster stort en verder laat afkoelen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)

Door: