Chocolade cupcakes met vanillecreme
Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Gebruik voor de toeven een half recept van de vanillecreme, dan heb je op elke cupcake een bescheiden toef. Maak gerust meer als je liever een grote toef hebt! Voor de decoratie heb je 6 aardbeien nodig die je halveert.
2. In een kom mix je de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe en blijf mixen tot ze allemaal goed zijn opgenomen in het beslag.
3. In een andere kom meng je de bloem, cacao en zout door elkaar. Dit mengsel voeg je beetje bij beetje bij het boter mengsel terwijl je goed blijft mixen. Als laatst voeg je de stukjes chocola toe, spatel deze door het beslag.
4. Schep het beslag in de cupcake vormpjes en bak de cupcakes in 20 minuten gaar op 175 graden.
5. Ondertussen kun je de vanillecreme alvast maken. Kleur deze roze nadat hij klaar is en doe de creme in een spuitzak met spuitmondje 1M (Wilton). Spuit de toeven pas als de cupcakes helemaal zijn afgekoeld. Steek in elke toef een gehalveerde aardbei en je cupcakes zijn klaar om te serveren.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (3 stemmen)

Door: