Aardappelplakjes met knoflook en kaas koken met de kids!
Recipe Single Image
  • AardappelHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes
2. Laat de oven warm worden op 200 graden. En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje
3. Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes
4. Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk. Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.
5. Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper. Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn. Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
6. Giet 250 ml slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over. Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas. Leg een stuk folie over de schaal en zet die 1 uur in de oven.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (3 stemmen)

Door: