Zalm in citroenkorst
Recipe Single Image
  • VisHoofdgroep
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:
Spoel een onbehandelde citroen, dep goed droog en rasp de schil. Hak een bosje peterselie. Hak de kappertjes fijn en nog 3 eetlepels peterselie.
2. Rooster 2 sneetjes toastbrood en mix ze tot kruim in een blender (of gebruik Japans broodkruim). Meng het broodkruim met de citroenzeste, 30 g amandelpoeder, wat peper en zout.
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Roerbak het kruidige broodkruim goudbruin. Meng met 1 fijngehakt bosje peterselie.
4. Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak 600 g zalmfi let, in 4 porties, 5 minuten in een pan. Draai ze om en leg op elk stuk wat van het kruidige kruim. Bak nog 5 minuten aan de andere kant.
5. Meng 1 eetlepel fi jngehakte kappertjes en 3 eetlepels fi jngehakte peterselie met 1 potje volle yoghurt en 1 dl room. Kruid met peper en zout en serveer bij de zalm.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (2 stemmen)

Door: