Quinoa salade met avocado en gegrilde aubergine
Recipe Single Image
  • SaladeHoofdgroep
  • Tijd
  • 0Stappen
Print Recept
  • Menugang : Lunch

Ingrediënten

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 gram quinoa of gierst
    2 avocado's
    1 aubergine
    Cherry tomaten
    2 lente uitjes
    1 knoflook teen
    1 el chia zaad
    2 el rauwe pistache nootjes
    1 el cashewnoten
    6 el olijfolie
    4 el citroensap
    Peper en zout naar eigen smaak

Bereidingswijze

Kook gierst of quinoa volgens de bereidingswijze op het pak klaar. Strooi hier wat (kruiden)zout bij ter smaak.

Snij de aubergine in plakken en grill deze in een koekenpan.

Zodra deze gaar is snijd u deze in kleine blokjes.

Doe de pistache nootjes en cashewnoten in een droge koekepan en laat deze in 10 minuten langzaam 'gaar' worden.

Snij vervolgens de avocado in stukjes, de lente-ui in ringetjes en halveer de tomaatjes.

Doe dit alles bij elkaar in een slakom.

Pers de knoflookteen erbij.

Strooi het Chia zaad erover en giet de olijfolie en citroen erbij.

Tot slot voegt u de gekookte quinoa/gierst bij het mengsel en breng dit dan op smaak met peper en zout.Eet smakelijk!



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)

Door: