3 eenvoudige tips om tijd te besparen in de keuken

Tijd besparen in de keuken. Een belangrijk gegeven. Na een lange dag werken zit niemand erop te wachten om uren in de keuken te staan. Maar er moet natuurlijk wel iets voedzaams op tafel gezet worden. Betekent dit meerdere malen per week even snel wat eten afhalen of een kant-en-klare maaltijd naar binnen schuiven? Welnee! Het is ook heel goed mogelijk om zelf gezond en verantwoord te koken. Dit hoeft namelijk helemaal niet veel tijd te kosten. Met de volgende drie eenvoudige tips sta je nooit langer in de keuken dan nodig is.

1.      Maaltijdboxen

Zijn er van die dagen waarop je al op voorhand weet dat koken een probleem gaat zijn? En moet je er niet aan denken om dan ook nog eens naar de supermarkt te gaan? Dan bieden maaltijdboxen wellicht de oplossing. Met de 1-persoonsmaaltijdbox verzorg je snel en eenvoudig een gezonde maaltijd. Alle ingrediënten zijn aanwezig. Bovendien kies je van tevoren de recepten uit. Er zijn lange, maar ook zeer korte en snelle recepten. Soms hoef je zelfs niet langer dan een kwartier in de keuken te staan! Zo bereid je binnen de kortste keren de lekkerste gerechten.

2.      Meal preppen

Een goede manier om tijd te besparen is door alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die in het weekend alvast vooruit koken voor een drukke doordeweekse dag. Zo hoeven ze dit enkel nog te verwarmen op de dag zelf en kunnen ze direct aan tafel. Dit wordt ook wel meal preppen genoemd.

Geen zin om heel wat uren in het weekend te besteden aan vooruit koken? Probeer dit dan eens anders aan te pakken. Bijvoorbeeld door op de dagen dat je wel genoeg tijd hebt om in de keuken te staan alvast wat extra porties te bereiden. Pasta en soep kun je bijvoorbeeld heel goed meerdere dagen eten. Zo is er altijd wel iets in huis om na een drukke dag te eten. Bovendien bespaar je er ook nog eens veel geld mee!

3.      Koop voorgesneden groenten

Het is misschien niet de allergoedkoopste optie, maar wel erg effectief! Veel van de kooktijd ben je namelijk al kwijt met het snijden van groenten en kruiden. Door voorgesneden groenten te kopen kun je dus al snel enkele tot tientallen minuten besparen.

Wil je hier liever besparen op de boodschappen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om de groenten zelf voor te snijden. Doe dit wanneer je hier wel tijd voor hebt. Bijvoorbeeld in de avond wanneer je naar de televisie aan het kijken bent. Ga ondertussen lekker aan tafel zitten en snijd alle groenten voor die week alvast voor. Deze meeste groenten kun je eenvoudig in bewaarbakjes in de koelkast bewaren. Zorg er wel voor dat je de datum van het preppen op het bakje schrijft. Zo weet je precies welke groenten eerst gebruikt moeten worden. 


Blog item delen: