Wat je moet eten om gezond af te vallen

Er zijn op receptenvandaag.nl veel overheerlijke recepten te vinden. Maar wat moet je nou kiezen om te eten als je op een gezonde manier af wilt vallen?

Weinig vet? Weinig koolhydraten? Dieetproducten? Het is je allemaal niet duidelijk.

In dit artikel leer je wat je moet doen om er zeker van te zijn dat je de juiste voedingsmiddelen eet om je overtollige kilo’s kwijt te raken.

  1.        Eet alleen natuurlijke voedingsmiddelen

Sinds de Industriële Revolutie is er altijd voedsel in overvloed. Ons eetpatroon is een wereld van verschil met hoe het daarvoor was. Alles komt uit fabrieken en zit in pakjes en zakjes, terwijl wij daarvoor alles uit de natuur aten. Wij moesten op jacht om onze voeding te vangen.

Daardoor zijn onze lichamen verandert. Waar wij vroeger slank waren kampt nu de helft van de bevolking met overgewicht en hebben wij steeds meer last van welvaart ziekten.

Dit komt omdat onze genen niet mee zijn verandert met ons eetpatroon. Zij kunnen deze “nieuwe” voeding niet goed verwerken. Onze lichamen zijn gemaakt om echt voedsel te eten. Echt voedsel komt uit de natuur, is niet uitgebreid industrieel bewerkt en bevat geen chemische toevoegingen. Wij kunnen dat veel beter verteren.  

Het is daarom belangrijk dat je als je af wilt vallen kiest voor natuurlijke voeding. Kies recepten die bestaan uit vlees, vis, ei, noten, quinoa, zoete aardappel, oliën, groenten, fruit, zaden en/of pitten dan weet je zeker dat je goed zit.

Naast dat natuurlijk eten je helpt met afvallen zal je ook merken dat je meer energie krijgt. 

  1.        Schrap koolhydraten uit je eetpatroon

Je zou denken dat je afvalt als je gewoon wat minder eet. Toch is dit niet altijd het geval. Het gaat er echt om wat je eet. Vaak moet je leren om anders te gaan eten als je van je overtollige kilo’s af wilt. Ze zijn er namelijk niet voor niets aan gekomen. Ongezonde producten moet je vervangen door gezonde.

Ons huidige voedingspatroon bestaat grotendeels uit koolhydraten. Brood, pasta, rijst, ontbijtgranen, pizza, aardappelen. We eten bijna bij iedere maaltijd wel iets uit deze groep. Ook tussendoortjes en zoete dranken bevatten vaak veel koolhydraten. Daardoor krijgen wij ze elke dag in overvloed binnen.

Wat veel mensen niet weten is dat deze koolhydraten opgeslagen worden in je lichaam als vet als je er teveel van binnenkrijgt.

Om je lichaam vet te laten verbranden zal je je koolhydraatinname moeten verminderen. Eet niet meer dan 50 – 100 gram koolhydraten per dag. Via groenten en fruit kom je hier al snel aan. 

Wil jij een lekker groente recept uitproberen? Klik dan hier.

  1.        Drink geen calorieën

Bij een lekkere maaltijd hoort vaak een lekker drankje. Frisdrank, vruchtensap of een lekker alcoholisch drankje. We zijn er zo aan gewend om dit te nemen dat we er niet bij stil staan dat we hier onbewust veel suikers en calorieën door binnen krijgen. Als je elke dag een blikje frisdrank drinkt kom je een halve kilo per maand aan. Dit komt neer op 6 kilo per jaar.

Kies er daarom voor om altijd water te drinken. Je kunt dit afwisselen met groene thee, vers gemaakte groentesappen en zo nu en dan een kopje zwarte koffie.

Als je bovenstaande tips toepast zal je snel gewicht verliezen.


Horeca uitzendbureau Amsterdam - Doen Horeca

 


Blog item delen: