1. Het zoutvlees uitkoken in water en in stukken snijden.
2. De gerookte kip in kleine stukken hakken of het vlees van het bot verwijderen.
3. De gedroogde garnalen in heet water doen totdat ze opzwellen.
4. Olie in de pan doen en hierin de stukken gerookte kip, stukjes zoutvlees en gedroogde garnalen bakken.
5. De ui, tomaat, knoflook, bouillonblokjes toevoegen en meebakken.
6. De kokosmelk en een 1/2 l. water bij het mengsel doen en 10 minuten stoven. Het kooknat proeven en op smaak brengen met zwarte peper, nootmuskaat en aromat.
7. De gewassen rijst toevoegen samen met een zakje gele masoesapoeder. Het mengsel goed omscheppen.
8. De masoesa alesi op een laag vuur laten koken. Zodra de rijst kookt, de verse peper boven op de rijst leggen.
9. Na een half uur de rijst voorzichtig omscheppen en zachtjes laten doorkoken tot masoesa alesi gaar is.
Beoordeel het recept:
Door: ReceptenVandaag