Bruine bonensoep met gedroogde tomaten
Recipe Single Image
  • SoepHoofdgroep
  • Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Voorgerecht

Ingrediënten

    Voor de salsa

  • Voor de soep

Bereidingswijze

1. Maak de salsa. Laat de ui 5 minuten in de zonnebloemolie smelten, tot hij begint te kleuren. Zet het vuur hoger, voeg onder voortdurend roeren de zoete mais en de Spaanse peper toe totdat de maiskorrels aan de rand van de pan beginnen te kleuren. Voeg van het vuur peper, zout en het limoensap toe.
2. Maak de soep. Verwarm de olie in een grote gietijzeren pan. Laat de uien er op zacht vuur in smelten (ze mogen niet bruin worden). Voeg de knoflook, de chipotlepeperpuree, de oregano en de komijnzaadjes toe. Laat nog 5 minuten bakken, tot de komijn gaat geuren.
3. Voeg de tomaten, de bonen en de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten heel zachtjes doorkoken. Voeg zout, peper en limoensap toe. Schenk het mengsel in een blender en mix het tot een gladde massa. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
4. Voeg de koriander aan de salsa toe.
5. Verdeel de soep over hete kommen. Maak af met een dot zure room en een schepje salsa.



Beoordeel het recept:

stersterstersterster  (1 stem)

Door: